Дельта: в Грузії померла двічі вакцинована людина, у США заявляють про збільшення випадків захворювання серед вакцинованих

В Грузії від COVID-19 померла людина після повного курсу ковід-вакцинації. Про це повідомила міністр охорони здоров’я Грузії Катерина Тікарадзе, передає УНН.«Такий випадок дійсно зафіксовано, це дуже сумний факт», – сказала Тікарадзе.

За її словами, подібні випадки були зафіксовані в світі, однак це не має бути приводом для паніки, оскільки це 0,001%. Вона запевнила, що ковід-вакцинація захищає від летальних випадків.

« У таких пацієнтів розвинулися несумісні для життя ушкодження, викликані їх хронічними захворюваннями, і в цьому випадку зусилля лікарів виявилися безрезультатними», – сказала міністр охорони здоров’я Грузії.

У свою чергу, центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) оприлюднили звіт, згідно з яким у Сполучених Штатах збільшилася кількість випадків зараження «Дельта»-варіантом коронавірусної інфекції серед людей, які вже повністю вакциновані, пише Reuters.

Зазначається, що близько 25% випадків зараження вірусом SARS-CoV-2 серед жителів округу Лос-Анджелес, де стрімко поширюється «Дельта»-штам», відбулися у повністю вакцинованих з травня по 25 липня.

Нові дані, опубліковані в щотижневому звіті CDC, стосуються понад 43 тисяч зареєстрованих випадків зараження серед жителів округу Лос-Анджелес віком від 16 років і старше. З них 10 895, або 25,3%, відбулися у повністю вакцинованих осіб, 1431, або 3,3%, у частково вакцинованих осіб і 30 801, або 71,4%, у невакцинованих осіб.

Однак, згідно з дослідженням, вакцини захищали людей від важкого перебігу захворювання. Так, 3,2% повністю вакцинованих осіб, інфікованих вірусом, були госпіталізовані, тільки 0,05% були госпіталізовані у відділення інтенсивної терапії і 0,25% були підключені до апаратів ШВЛ.

Також повідомляється, що серед захворілих невакцинованих 7,5% були госпіталізовані, 1,5% були поміщені у відділення інтенсивної терапії і 0,5% потребували підтримки дихання за допомогою апарату штучної вентиляції легенів.

Крім того, когортне дослідження HEROES серед медпрацівників показало значне зниження ефективності вакцини серед вакцинованих передових робітників у восьми штатах, які інфікувалися вірусом SARS-CoV-2.

Згідно зі звітом, ефективність вакцини в період дослідження, коли переважав штам «Дельта», впала до 66% з 91% до появи «Дельта».

Нагадаємо, в Україні у Львівській області підтвердили ще один смертельний випадок від «Дельти». Померлим виявився 36-річни чоловік, який не був вакцинований.