В Україні планують запровадити кримінальну відповідальність за підробку довідок про COVID-щеплення

У Міністерстві охорони здоров’я розробили законопроєкт щодо введення кримінальної відповідальності за фальшування довідок про вакцинацію проти коронавірусу. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу щодо впровадження COVID-сертифікатів у застосунку «Дія» та взаємне визнання з ЄС, передає УНІАН.Чиновник впевнений, що проблему із фейковими довідками можна побороти завдяки введенню електронних інструментів. Міністр не виключив, що в цьому питанні залишається певний людський фактор.

Керівник МОЗ підкреслив, що відомство підготувало законопроєкт, яким передбачається кримінальна відповідальність за виготовлення підроблених довідок про імунізацію від особливо небезпечних інфекційних захворювань. Ляшко доповнив, що скоро відповідний проєкт закону презентують у Кабінеті Міністрів та передадуть до парламенту.

«Це законопроєкт про кримінальну відповідальність за підроблені довідки про щеплення від особливо небезпечних інфекційних хвороб. Найближчим часом ми його будемо презентувати в Уряді та передамо до Верховної Ради», – резюмував він.

Нагадаємо, що у Львові поліція викрила осіб, які підробляли результати тестів на COVID-19. Ділки у місті організували незаконну схему із виготовлення фейкових довідок про відсутність коронавірусної інфекції.