Смерть від «Дельти» на Буковині, всього в Україні вже 520 випадків «Дельта»-штаму

У Чернівецькій області зафіксували перший летальний випадок від штаму «Дельта» – помер 66-річний чоловік. Про це повідомила головний санітарний лікар області Наталія Гопко, пише УНІАН.

Вона сповістила, що перша смерть від «Дельти» сталася у Чернівецькій області. Чоловік, який помер, не був вакцинований. Також наразі не відомо, чи були у нього супутні захворювання.

Наталія Гопко вважає, що матеріал хворих на конкретний штамп вірусу перевіряти недоцільно, адже наразі «Дельта», за її словами, переважає над іншими. Вона запевнила, що випадки інфікування мутованим вірусом виявили майже в усіх тергромадах, крім Путильщини – там поки не підтвердили жодного.

Головний санлікар області розповіла, що днями підтвердилися ще 23 випадки з 30 зразків. У попередній партії виявили 34 випадки «Дельти» з 42.

«Тобто, бачимо, що новий штам COVID-19 переважає над іншими. Останні зразки матеріалів, серед яких і був зразок померлого буковинця, медики перевіряли, щоб визначити циркуляцію мутації вірусу в регіоні для подальшого прогнозування», – сказала вона.

Також Наталія Гопко припустила, що це був не перший летальний випадок від «Дельта»-варіанту, але перший, який попав в поле зору медиків.

Слід зазначити, за даними МОЗ, в Україні зафіксували вже 520 випадків «Дельта»-штаму, пише УНН. Повідомляється, що кількість випадків інфікування «Дельта»-варіантом вірусу SARS-CoV-2 поступово зростає. Станом на 20 серпня було виявлено 520 таких захворювань.

Нагадаємо, що за минулу добу в країні виявили 2032 нових випадків коронавірусного захворювання. Найбільше зафіксовано у столиці – 262, у Харківській області – 195, Донецькій – 127 випадків.