Повний перехід на електронні лікарняні відтерміновується – МОЗ

Повний перехід на е-лікарняні з 1 вересня тимчасово скасовується. Міністерство охорони здоров’я готує наказ про перенесення дати відмови від паперових листків непрацездатності, орієнтовно на місяць, пише Суспільне.

За даними видання, яке посилається на інформацію МОЗ, перехід на електронні лікарняні з 1 вересня не відбудеться, оскільки не всі медики опанували нову систему. Однак причини у відомстві пообіцяли прокоментувати пізніше

Разом з тим, за словами прессекретаря Міністерства охорони здоров’я Романа Борща, понад дві тисячі медичних установ вже можуть видавати е-довідки.

«Зараз понад дві тисячі закладів можуть формувати електронні лікарняні. Передбачений повний перехід з 1 вересня, але зважаючи на те, що є окремі відомчі лікарні — ті, що в глибинках, яким треба трохи більше часу – зараз юстується наказ, який продовжить цей перехідний період до жовтня», – зазначив речник МОЗ.

Зазначається, що наразі вже можна оформляти е-лікарняні, але деякий час лікарі ще зможуть видавати листки непрацездатності у паперовому варіанті.

Нагадаємо, на початку червня МОЗ анонсувало повний перехід на електроні лікарняні з 1 вересня. А перехідна модель мала працювати до 31 серпня.

Нещодавно уряд ухвалив рішення, згідно з яким відомчі медичні заклади з 1 вересня мають приєднатися до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність.