У Франції ввели обов’язкове COVID-щеплення для низки професій

У країні набули чинності нові вимоги щодо «паспортів здоров’я». Тепер документ, що засвідчує отримання вакцинації проти коронавірусної інфекції, повинні мати працівники кафе та ресторанів, кінотеатрів, музеїв, торговельно-розважальних центрів і громадського транспорту, пише видання BFMtv.

Також документ з підтвердженням щеплення від коронавірусу необхідно мати волонтерам, працівникам зоопарків і інших сфер, які працюють у громадських місцях.

«Пропуск здоров’я» у вигляді QR-коду має містити інформацію про повний графік вакцинації, негативний результат тесту Covid-19 менше ніж 72 години або одужання від хвороби.

Міністр охорони здоров’я Олів’є Веран називає введення санітарного паспорта у Франції, «успіхом».

Зазначається, що у медзакладах особи, які здійснюють догляд, і фахівці, які контактують з уразливими людьми, повинні до 15 жовтня подати повний графік вакцинації.

Крім того, у Франції люди старше 65 років або з ослабленим імунітетом тепер можуть отримати бустерну дозу протиковідних вакцин, проти чого спочатку виступала Всесвітня організація охорони здоров’я, а потім передумала.

Нагадаємо, у Франції на знак протесту проти обов’язкової вакцинації проходили масштабні акції протесту. Так, у липні протестувальники розгромили два центри вакцинації.