Укус каракурта: на Миколаївщині жінку вкусив небезпечний павук

У Миколаївській області жінка постраждала від укусу павука виду каракурт. Випадок став першим в регіоні у 2021 році. Про це пише Суспільне Миколаїв.

У Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги лікарі зафіксували перший випадок укусу павука виду каракурт у 2021 році. Повідомляється, що постраждалу від укусу доправили до лікарні 23 серпня. У медзакладі встановили, що жінку вкусив каракурт.

Вона розповіла, що працювала на городі та відчула укус за палець. Жінка пояснила, що відразу був різкий біль, який пішов у руку, а потім перемістився у  грудну клітину, поперек та живіт. За порадою сусідів, Тетяна обробила місце укусу милом та содою, але біль не зупинився. Жінка зазначила, що дуже злякалася.

Завідувачка токсико-терапевтичним відділенням Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги Ярослава Студзинська зазначила, що укус каракурта має високу токсичність, а його отрута уражає нервову систему.

Вона доповнила, що такий стан є небезпечним та може спричинити порушення функції внутрішніх органів малого таза, затримки сечі, парезу кишечника та відмови нирок.

Студзинська пояснила, що першою допомогою при укусі каракурта є сірники. Вона зазначила, що необхідно підпалити сірник та припалити ним укус – зробити опік. Лікарка порадила накласти асептичну пов’язку та обробити місце антисептиком.

Вона наголосила, що не рекомендується проводити обробку рани мильним розчином, бо це сприятиме кращому проникненню отрути до кровоносної системи.

Нагадаємо, що на Волині у жінки виявили небезпечну інфекцію через укус ґедзя.

Раніше стало відомо, що Україні може загрожувати спалах малярії. Серед основних причин можливого поширення інфекційної хвороби в країні – зміна клімату, яка спричинила збільшення кількості комарів та інших комах.

Також стало відомо, що в Україні з приводу укусів змій щороку реєструється не більш як 400 звернень, тому необхідно оновлювати знання із надання медичної допомоги постраждалим та інформувати пацієнтів щодо правильності їхніх дій у такому випадку.