Серед померлих від COVID-19 переважна більшість — особи літнього віку

За весь час пандемії в Україні померли 54 919 осіб, з них 44 940 — особи віком старше 60 років. Вони найвразливіші до коронавірусу. Про це 21 вересня 2021 р. заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Коментар Віктора Ляшка

«82% всіх померлих від COVID-19 — це літні люди віком понад 60 років. Тому вакцинація цієї групи осіб залишається пріоритетом МОЗ. Зараз в Полтавській обл. завершується пілотний проєкт мобілізації на вакцинацію саме старшого населення. У двох громадах волонтери заздалегідь запрошували людей на вакцинацію, утворювали організовані колективи і потім мобільна бригада одномоментно щепила всіх охочих. Таким чином динаміка вакцинацій підвищилася в рази і саме серед осіб віком 60+», — повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що  людям, особливо пенсіонерам, надавали доказову інформацію про безпеку та ефективність вакцин, а також відповідали на їхні запитання.

Єдиним способом захистити себе від тяжкого перебігу та смерті від COVID-19 є вакцинація. Усі вакцини, які використовує Україна, пройшли суворі перевірки на безпеку та ефективність та схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Їх ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті вища за 90%.

Пам’ятайте, що хронічні хвороби та похилий вік не є протипоказаннями до щеплення! Допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися на щеплення від COVID-19 та запишіться самі.