В Ізраїлі хочуть обмежити масові збори через збільшення важкохворих

Ізраїльські чиновники системи охорони здоров’я закликають обмежити масові заходи. Серед основних причин  – ріст числа нових випадків коронавірусної хвороби, а також кількість важких пацієнтів, пише РБК.Глава нацпрограми з боротьби з коронавірусом Салман Зарка заявив, що учні мають повернутися у школи, тому для уникнення високої захворюваності слід скоротити кількість людей на масових заходах.

За його словами, є пріоритети правильно відкривати школи, відправляти учнів назад на навчання. Але, на його думку, переповнені футбольні поля та інші заходи зі скупченням людей не підходять з урахуванням рівня захворюваності в медзакладах.

Він зауважив, що система охорони здоров’я може не витримати навантаження через COVID-19, нагадавши, що лікарні повинні приймати людей і з іншими захворюваннями.

Салман Зарка підкреслив, що система охорони здоров’я дуже напружена і знаходиться під великим тиском.

Про зменшення кількості людей під час масових зборів заговорив і глава Міністерства охорони здоров’я Нахман Еш. Він зауважив, що невакциновані громадяни «обтяжують лікарні», оскільки більшість пацієнтів із важким перебігом захворювання вакциновані не повністю.

Слід зазначити, що в Ізраїлі військові медики будуть доглядати за COVID-хворими в межах спеціальної програми домашньої госпіталізації «Шевет Ахім», головна мета якої – знизити навантаження на державні та громадські лікарні.