Віктор Ляшко назвав можливий термін закінчення карантину в Україні

Карантин в країні може завершитися вже навесні наступного року, але за умови – потрібно вакцинуватися від COVID-19. Про це сказав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише РБК.Відповідаючи на питання, коли в Україні може закінчитися карантин, очільник МОЗ відповів: «Вакцинуємося до Нового року – на весну зможемо спокійно жити без карантинних обмежень».

Міністр підкреслив, що захисні маски наразі мають носити навіть ти люди, яки отримали антикоідне щеплення. Він пояснив, що людина, яка вакцинувалася, може переносити збудника.

За словами Ляшка, питання зняття масок розглядатимуть, коли буде вакцинована велика кількість українців.

У свою чергу, гендиректор американської компанії Moderna Стефан Бансель висловив думку, що коронавірусна пандемія може закінчитися через рік, оскільки збільшення виробництва протиковідних вакцин забезпечить глобальні поставки, пише РБК.

За його словами, якщо подивитися на загальнопромислове розширення виробничих потужностей за останні пів року, то до середини 2022 має бути достатньо доз для кожного жителя світу.

Він запевнив, що вакцинація також буде можлива в необхідному обсязі, і буде доступна навіть для немовлят.

«Ми опинимося в ситуації, схожій на ситуацію з грипом. Ви можете або зробити щеплення і добре перезимувати. Або не робити її і ризикувати захворіти і, можливо, навіть потрапити в лікарню», – заявив Бансель.

Він зауважив, що уряди країн схвалять бустерну вакцинацію вже для імунізованих.

Нагадаємо, у Німеччині використовували прострочену вакцину від фармвиробника Moderna. Всього препаратом, строк придатності якого сплив, вакцинували 840 людей у трьох містах — Зіндельфінгені, Ройтлінгені і Есслінгені.

Нагадаємо, в Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця поточного року. Наразі в країні рішенням Держкомісії ТЕБ і НС встановлений «жовтий» рівень епіднебезпеки.