Комплексна реабілітація – це перший крок на шляху до одужання після інсульту

Комплексна реабілітація – це перший крок на шляху до одужання після інсульту. Під чуйним наглядом досвідченого медичного персоналу постінсультний пацієнт зможе здобути навички, втрату яких спровокувало пошкодження головного мозку. Реабілітаційна команда нашого відділення – це висококваліфіковані неврологи, масажисти, фізіотерапевти, ерготерапевти, психологи, логопеди, фахівці з фізичної реабілітації та спеціально навчений медперсонал. Вони нададуть допомогу у відновленні втрачених функцій і створять сильну мотивацію до одужання хворого. Розроблений нами комплекс вправ в поєднанні з бажанням та наполегливій праці хворого допоможуть перемогти постінсультну неповноцінність.

Реабілітація пацієнтів після інсультів в санаторіях загального профілю часто буває не досить ефективною. Все це через те, що в таких установах відсутня сучасна технічна база і до того ж, вони постійно перевантажених пацієнтами з найрізноманітнішою патологією. Зовсім по іншому до післяінсультних відновленню відноситься відділення реабілітації ЦМКЛ: ми уважно вивчаємо кожен конкретний випадок, виявляємо ступінь пошкодження мозку, оцінюємо стан хворого після інсульту (скутість і обмеження рухів, втрата пам’яті, мовні розлади) і знаходимо індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Основний метод реабілітації післяінсультних пацієнтів з порушеннями рухів (розлади координації, статики, парези) – це лікувальна фізкультура, яка дозволяє досягти часткового або повного відновлення функції рівноваги, спритності, сили, обсягу рухів і навичок самообслуговування.

В нашому реабілітаційному відділенні проводиться відновне лікування як в гострому, так і віддаленому (до 6 місяців) періодах.

Варто пам’ятати, що при високій мотивації пацієнта можна досягти неабияких результатів, основне – не зупинятися та не опускати руки.