Центри вакцинації працюватимуть у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки

Центри вакцинації проти COVID-19 будуть працювати у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки.

Зміни, які дозволять працювати  центрам вакцинації на червоному рівні, внесли до Постанови Кабінету Міністрів №1236 під час засідання уряду 20 жовтня.

“Не перестаємо переконувати: лише вакцинація може врятувати людину від смерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Мешканцям тих областей, які перебувають на жовтому рівні, раджу не чекати посилення карантину, щоб потім у чергах чекати на щеплення. Маємо робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Регіони, де встановили червоний рівень, вже доводять: як тільки посилили епідемічні заходи, так охочих зробити щеплення різко побільшало.  Тому прошу: не нехтуйте своїм життям та здоров’ям, подумайте про близьких, захистіть не лише себе, а й рідних від ризику програти у боротьбі із коронавірусної хворобою”, – заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Наразі п’ять областей перебувають на червоному рівні епіднебезпеки. Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку та Одеську області.

З часу запровадження там посилених протиепідемічних обмежень кількість зроблених щеплень у вказаних регіонах зросла вдвічі.

Загалом, за час кампанії з вакцинації було проведено 14 865 911 щеплень. Рекордна кількість зроблених щеплень була 19 жовтня – 226 587, з яких 142 141 громадянин отримав першу дозу вакцини.