Головне з виступу міністра Віктор Ляшко у Верховній Раді України в межах години запитань до Уряду

За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 269 666 осіб.
З них вакциновано першою дозою – 184 107 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 85 559 осіб.
Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 15 386 831 щеплення. Вакциновано – 8 557 659 осіб, з них отримали першу дозу – 8 557 657 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 6 829 174 особи (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном). https://cutt.ly/nRmKCxP
▪️ 70% вакцин, наявних в Україні, закуплені за бюджетні кошти
До кінця року Україна гарантовано має отримати ще як мінімум 16 мільйонів доз вакцини проти коронавірусної хвороби. Також в нас є гарантії високого рівня поставок вакцин на наступні 2 роки з чіткими строками поставок та по конкурентній ціні.
Наразі працює понад 3 тисячі пунктів щеплень та 400 центрів масової вакцинації. Йдеться про лікарні, торгово-розважальні та культурні центри, деякі відділення Укрпошти та залізничні вокзали.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/hRmF5Iv
▪️ 4,8 млрд грн перерахувала НСЗУ протягом квітня-вересня за стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19
Вартість лікування одного пацієнта з коронавірусною хворобою у вересні в середньому становила 22 тис. грн. Також міністр заявив, що додатково 5,4 млрд грн вже зарезервовані для оплати закладам охорони здоров’я до кінця року.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/oRmFCoZ
▪️ Правоохоронні органи розпочали близько 800 кримінальних проваджень за фактом підробки COVID-документів
За підробку довідок про тестування та довідок про вакцинацію, тільки Національна поліція розпочала 732 кримінальних впровадження, 349 особам повідомлено про підозру, 281 справа направлена до суду.
Міністр підкреслив, що кожен підробний тест та COVID-сертифікат, так само забирає життя українців.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/mRmIu2q
▪️ Споживання кисню одним пацієнтом з «Дельтою» зросло у 5-6 разів
Споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом «Дельта», зросло у 5-6 разів, у порівнянні із госпіталізованими у попередні хвилі пандемії.
Завдяки злагодженій роботі Міністерства охорони здоров’я та Міністерство інфраструктури України створено можливості для постачання кисню з Польщі в розмірі орієнтовно до 240 тонн кисню на тиждень.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/URmOT1O