Навчальний семінар по підготовці проєктів транскордонного та регіонального співробітництва

21 жовтня 2021 року спеціалісти Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради та представники закладів охорони здоров’я взяли участь у навчальному семінарі по підготовці проєктів транскордонного та регіонального співробітництва.

До участі були запрошені представники громадянського суспільства, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств, радники міського голови.

Навчання має на меті ознайомити учасників з основними принципами і правилами розробки проєктних ідей та підготовки проєктних пропозицій для отримання грантових коштів на їх реалізацію. Навчання проводитиметься за участю експертів з написання та реалізації проєктів, у тому числі і міжнародних, які інформуватимуть та консультуватимуть учасників з наступних тем: пошук та моніторинг грантових конкурсів та програм; розробка проєктної ідеї та її відповідність програмним критеріям та пріоритетам; особливості визначення мети, завдань та проблем проєкту, бенефіціарів, стейкхолдерів та цільових груп; виокремлення короткострокових результатів проєкту та довгострокових перспектив; розподіл проєктів на «м’які» та «тверді»; джерела фінансування – регіональні, національні, міжнародні; специфіка міжнародних проєктів – пошук партнерів та принципи транскордонного співробітництва. Також навчання охопить такі важливі аспекти як складання бюджету для впровадження проєктних активностей та здійснення оцінки та моніторингу проєктниої реалізації.

Тренери:

  • Кшиштоф Лонтка (Міська рада Любліна, компанія Most-Biznesu) krzysztoflatka.pl
  • Олеся Будко (Агентство розвитку Дніпра, Poland Prize Hub)