Американські експерти розповіли про ефективні методи схуднення

Фахівці з Бостонського центру дослідження ожиріння з’ясували, що близько 45 мільйонів американців кожного року дотримуються дієти, витрачають 33 мільярди доларів на продукти для схуднення та використовують різні стратегії для втрати ваги. Про це пише видання WebMD.Дієтологиня та засновниця компанії Personalized Nutrition, яка навчає людей зорового харчування Кетрін Талмедж зазначила, що для схуднення люди мають змінити свої думки та поведінку.

«Кожна людина має знайти свій унікальний спосіб харчування і життя, який буде комфортним, приємним та буде приносити задоволення. Ви маєте любити те, що ви їсте, і свій спосіб життя», – пояснила вона.

Талмедж вважає, що дієти з низьким вмістом калорій, жирів і солі, але з високим вмістом вуглеводів та овочів слід персоналізувати – тоді вони допоможуть у зниженні ваги. Вона радить контролювати споживання їжі (у раціоні має бути не менше 50% овочів та фруктів), фізичну активність та вагу.

Докторка філософії, директорка центру Nutrition on Demand Тріша Псота наголосила, що обмеження калорій є важливим, але схуднути складніше.

«У гру вступають генетика і метаболізм, а також хронічні хвороби. Хоча ми закликаємо людей зменшити калорійність та споживати більш здорову їжу, є й інші фактори, які слід враховувати, такі як психічне здоров’я, активність, генетика і ризик хронічних захворювань», – додала вона.

Зазначається, що стратегії схуднення не мають зосереджуватися лише на їжі або поживних речовинах. Псота пояснила, що успішні програми схуднення спрямовані на смакові уподобання, культуру харчування та доступні продукти.

«Коли ми говоримо про фактори втрати ваги, зміни в поведінці дуже важливі, щоб допомогти людям схуднути, а потім підтримувати вагу», – резюмувала експертка.

Дієтолог з Mayo Clinic Джейсон Еволдт підкреслив, що один з кращих способів схуднути – це зосередитися на змінах звичок, які людина можете витримати.

«Наприклад, збільшення кількості порцій фруктів і овочів до п’яти на день, або скорочення споживання газованих напоїв з трьох до одного разу на день», – пояснив він.