Ще більш заразний ніж «Дельта»: в Британії та Ізраїлі знайшли нову мутацію коронавірусу

Вчені Великобританії виявили новий варіант вірусу Sars-Cov-2, який утворився від мутації «Дельта»-штаму, і заявляють про його високу заразність у порівнянні з «Дельтою». Новий варіант отримав назву AY.4.2пише РБК.  Британські вірусологи, які спостерігають за генетичною еволюцією штаму «Дельта», виявили нову мутацію нещодавно, однак 10% захворювання коронавірусом приписують саме їй.

Британські експерти Джеффрі Барретт та Франсуа Баллу заявляють про високу заразіть варіанту AY.4.2. Він на 10-15% заразніший у порівнянні з оригіналом – штамом «Дельта», якій став панівним у всьому світі.

Їм вторять експерти зі Сполучених Штатів, вони пов’язують ріст кількості нових випадків коронавірусної хвороби, рівня госпіталізації та летальних випадків саме з появою нового варіанту коронавірусу.

Про те, що виявили нову мутацію – варіант AY.4 .2, заявляють і вчені з Ізраїлю, пише Кореспондент. Новий варіант діагностували в 11-річного пацієнта, позитивний результат виявили після повернення хлопця з Молдови. Його вже ізолювали. Повідомляється, що дитина ни з ким не контактувала, зараз перебуває під наглядом медиків.

Наразі в МОЗ країни з’ясовують, наскільки цей варіант вірусу може бути заразним.

Тим часом за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі знизилася захворюваність COVID-19. Однак єдиним регіоном за останній тиждень, де захворюваність, навпаки, підскочила став Європейський.

Так зменшення на 18% зафіксували в Африці, на 16% – у Західно-Тихоокеанському регіоні. Крім того, суттєво зменшилася смертність в Африці – на 25%, у Південно-Східній Азії – на 19%.

В Європі зростання захворюваності склало 7%, кількість смертей зросла на 4%.