Україні посіла друге місце у Європі за смертністю від COVID-19

В країні кількість летальних випадків через коронавірус зросла на 17% протягом двох тижнів. Україна знаходиться на другій сходинці за рівнем COVID-смертності серед європейських країн. Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час брифінгу, повідомляє Суспільне.В Україні протягом останніх двох тижнів на 17% збільшилась смертність від COVID-19 – в середньому до 300 осіб на добу. Серед країн Європи Україна займає друге місце за рівнем летальності від ускладнень коронавірусу, на першому місці – Румунія.

Ганиченко підкреслив, що в Україні сповільнилися темпи госпіталізації хворих на коронавірус. Їх зниження пов’язане з державними вихідними днями, що тривали з 14 по 17 жовтня.

За прогнозом експерта, до кінця року через ускладнення коронавірусної хвороби в Україні може померти від 68 до 92 тисяч людей.

Фахівці KSE доповнили, що Україна може наростити щоденну кількість щеплень від COVID-19 до 250-300 тисяч та задовольнити потребу у вакцинації. Серед хворих на коронавірус, яких госпіталізують до медичних закладів, 98% осіб є невакцинованими.

Україна займає дев’яте місце серед країн світу, де виявлена найбільша кількість нових випадків коронавірусу на четверте – серед країн Європи, пише телеграм-канал Коронавірус інфо.

За інформацією статистичного ресурсу Our World in Data, станом на 19 жовтня Україна посідає 145 місці у світі за відсотком повністю імунізованого населення проти COVID-19 населення та на 42 – серед європейських країн.

Нагадаємо, що Євросоюз може вилучити Україну зі списку безпечних країн, для громадян яких в ЄС рекомендовано знімати обмеження на в’їзд через стрімке поширення коронавірусної інфекції.

Раніше стало відомо, що в Україні хочуть оновити календар COVID-щеплень для кожної області та пришвидшити вакцинацію. Уряд доручив Міністерству охорони здоров’я ухвалити графік імунізації проти коронавірусної інфекції для кожного регіону.