Кабмін виділив ще 242 млн грн на боротьбу з коронавірусом

Уряд ухвалив рішення щодо перерозподілу 242 млн гривень на програму протидії поширенню COVID-19 в Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.Очільник Кабміну зазначив, що виділені кошти спрямують на покращення рівня тестування та закупівлю більшої кількості експрес-тестів для виявлення коронавірусу, а також на завершення реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкту щодо інфраструктури зберігання вакцини.

Повідомляється, що в Україні більшість областей перебувають у «червоній» зоні карантинних обмежень. Шмигаль наголосив на важливості імунізації проти коронавірусної інфекції. Він сказав, що в країні цього тижня вийшли на приблизно 250 тис. щеплень на добу.

Понад 30% дорослих українців отримали принаймні одну дозу COVID-вакцини. Прем’єр-міністр додав, що 95% госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 не були вакцинованими.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів виділив 205 млн гривень на доплати медикам та іншим працівникам лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, які безпосередньо борються з коронавірусом та 395 млн гривень на забезпечення COVID-лікарень киснем.

Раніше епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк заявила, що у листопаді та грудні ситуація з коронавірусною хворобою може стати найважчою, а цьогорічна осіння хвиля потужніша, ніж була восени у 2020 році.

Також минулого року Уряд додатково виділяв 1,3 млрд грн для збільшення кількості тестувань на коронавірус.