У ВООЗ вважають, що пандемія COVID-19 може завершиться у 2022 році

Світ вже наступного року може вийти з пандемії, але коронавірус не закінчиться. Щоб епідемія не повторилася, охорона здоров’я має відігравати першочергову роль у кожній країні. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клюге, передає СТV.За оптимістичним прогнозом, вихід світу з пандемії коронавірусної інфекції може відбутися у 2022 році. Клюге додав, що COVID-19 не зникне – з ним доведеться жити, яка з грипом.

«Я оптиміст, вважаю, що наступного року ми вийдемо з пандемії, але, звісно, коронавірус не закінчиться. І, можливо, нам доведеться з ним жити. Але ви знаєте, це як з грипом. Є вакцина від грипу. Щороку вони злегка адаптуються під нові штами, і люди вакцинуються – і все нормально», – наголосив він.

За словами Клюге, щоб пандемія не повторилася, країнам у світі слід віддати пріоритет охороні здоров’я та інвестувати у неї.

Повідомляється, що у 35 з 53 країн у європейському регіоні ВООЗ спостерігається плато COVID-імунізації – число вакцинованого населення більше не зростає. Клюге доповнив, що необхідно виявити людей, які не зробити щеплення проти коронавірусу.

Раніше у США директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив, що для припинення пандемії COVID-19 необхідно «багато, багато» нових вакцин.

Нагадаємо, що у ВООЗ хочуть відновити розслідування походження SARS-COV-2 – команда з 20 дослідників має продовжити пошуки нових доказів. Новій групі вчених доручать з’ясувати походження вірусу, а також провести більш детальне розслідування майбутніх вірусних ризиків і зв’язків з поведінкою людей.

Також повідомлялося, що американський мільярдер та філантроп, засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс озвучив приблизні терміни завершення епідемії коронавірусу інфекції у світі. Він зазначив, що захворювання «не буде тривати вічно», а при оптимістичному сценарії пандемія завершиться у 2022 році.