З 1 жовтня в понад 4 рази побільшало аптек, де можна отримати інсулін за Е-рецептом – які регіони в лідерах

Якщо протягом січня-серпня 2021 року пацієнти отримували інсулін у понад 1400 аптеках України, то зараз їх більше ніж 6300. Такі цифри озвучив в інтерв’ю «Вашому здоров’ю» директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я НСЗУ Дмитро Черниш. Найбільша кількість аптек у програмі реімбурсації інсулінів у таких областях: Дніпропетровська – 605, Харківська – 581, Львівська – 451.

Якщо у Житомирській області раніше інсулін можна було отримати у 59 аптеках, то зараз ця кількість зросла до 141. У Луганській області інсулін за паперовим рецептом можна було отримати у 23 аптеках, зараз їх вже 150. У Миколаївській 29 і понад 100 відповідно. Згідно з умовами договору аптеки мають забезпечити безперервну наявність щонайменше одного лікарського засобу, вартість якого підлягає повній реімбурсації. Якщо пацієнту потрібен інший вид інсуліну, він може замовити його в аптеці і отримати згодом.

Також Дмитро Черниш повідомив, що ліки для пацієнтів з розладами психіки і поведінки та з епілепсією за програмою реімбурсації нині можна отримати у понад 5800 аптек по всій Україні. Найбільше їх у Харківській (500), Дніпропетровській (454) та Львівській (434) областях.