В Україні один з різновидів вірусу Sars-Cov-2 – штам «Дельта» – дедалі частіше вражає дітей.

В Україні один з різновидів вірусу Sars-Cov-2 – штам «Дельта» – дедалі частіше вражає дітей. Лікарі країн, де дана варіація коронавірусу вже циркулювала, попереджали про те, що вірус вражає саме дитячий організм. Про це розповіла головна санітарна лікарка Львівської області, очільниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко, пише ТСН.Вона повідомила, що частка дітей серед інфікованих на Львівщині збільшилася з 5 відсотків до 7,5 відсотків.

Іванченко підтвердила, що в більшості дітей спостерігається легкій перебіг захворювання, і назвала основні симптоми: незначне підвищення температури до 37, нежить. За її словами, батьки не завжди можуть розпізнати в цьому коронавірусну інфекцію. Підтвердити її можна лише під час обстеження. Однак вона також повідомила, що збільшилась кількість дітей, які потребують стаціонарного лікування: «Якщо зазвичай у Львівській області госпіталізовували 10-12 дітей, то зараз у нас в області 44 дитини перебувають у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» із діагнозом COVID-19», – сказала Іванченко.

Слід зазначити, що лікарі в різних країнах повідомляють про масове зараження дітей вірусом, який викликає проблеми з дихальними шляхами. Вчені припускають, що пандемія коронавірусу вплинула на поширення вірусу, який зазвичай циркулює в зимовий період, і через карантинні обмеження діти не виробили імунітет проти нього.

Нагадаємо, в Африці від захворювання невідомого походження, поширення якого зафіксували в кінці серпня, помирають діти.