До 36 млрд доларів: Pfizer підвищив прогноз продажів COVID-вакцини на 2021 рік

Фармацевтична компанія Pfizer переглянула прогноз доходів від вакцини проти COVID-19 на 2021 рік та збільшила його до 36 мільярдів доларів. Компанія прогнозує у 2022 році отримати ще 29 млрд доларів від продажів після поставок бустерних доз та вакцини для дітей. Про це повідомляє The Guardian.

Pfize підвищив свій прогноз продажів COVID-вакцини Corminaty на 2021 рік із 33,5 млрд доларів у липні до 36 млрд доларів, оскільки розраховує поставити 2,3 млрд доз цього року.

Вакцина проти коронавірусу, яку розробив Pfizer спільно з німецькою компанією BioNTech, принесла 13 млрд доларів доходу за три місяці до 30 вересня. Зазначена сума становить понад половину загального доходу фармацевтичного концерну Pfizer в розмірі 24 млрд доларів за квартал, який виріс на 134% в порівнянні з минулим роком. За перші шість місяців 2021 року виторг компанії склав 11,3 млрд доларів.

Зазначається, що разом з біотехнологічною компанією Moderna на Pfizer припадає левова частка світових доходів фармацевтичної галузі від вакцин проти коронавірусної інфекції.

Сполучені Штати, Німеччина, Велика Британія та інші країни почали вводити бустерні щеплення проти коронавірусу літнім людям та особам з груп ризику. Використання бустерних щеплень викликає суперечки, оскільки в країнах з низьким рівнем доходу тільки 3,7% людей отримали хоча б одну дозу COVID-вакцини. В усьому світі було введено близько 7,1 млрд доз вакцин, і майже половина населення світу отримала хоча б одне щеплення проти COVID-19.

Нагадаємо, що компанія Pfizer оголосила про успішне випробування вакцини проти коронавірусу в групі дітей від п’яти до одинадцяти років – препарат показав безпечність та викликав стійкий імунітет.

Раніше стало відомо, що генеральний директор фармацевтичної компанії Pfizer Альберт Бурла озвучив прогноз щодо повернення світі до нормального життя після пандемії. Він зазначив, що це може статися протягом року після пандемії, однак для цього будуть потрібні щорічні COVID-щеплення.