ВООЗ тестує майже 20 нових COVID-вакцин

Всесвітня організація охорони здоров’я наразі випробовує 16 вакцин проти коронавірусної інфекції. Про це в інтерв’ю газеті La Vanguardia розповів директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге, пише РБК.Представник ВООЗ, відповідаючи на питання, чи довіряє він антивірусним препаратам, що рекламують фармвиробники Merck та Pfizer, повідомив, що найдієвішим способом боротьби з інфекційним захворюванням є поєднання ефективної вакцини та ефективних ліків. За його словами, дані все ще надходять, і ВООЗ детально їх аналізує.

Клюге заявив, що в організації наразі тестують ще 16 вакцин. «Наука розвивається дуже добре, і людям також слід про це розповісти. Єдиний спосіб позбутися цієї пандемії – це спільна робота політика, вченого та людей», – заявив він.

Раніше його колега, глава представництва ВООЗ Ярно Хабіхт вже заявляв, що пігулки від коронавірусної хвороби не можуть стати альтернативою протиковідним вакцинам.

Відповідні заяви у ВООЗ почали озвучувати на фоні інформації про схвалення у Великобританії, першої серед країн світу, використання перорального протиковідного препарату молнупіравір від американської фармгіганта Merck, які потрібно приймати при перших ознаках захворювання.