У ВООЗ вважають, що пігулки від COVID не альтернатива, а додатковий інструмент

Таблетки від коронавірусної хвороби не можуть стати альтернативою протиковідним вакцинам. Заяву щодо пігулок від COVID-19, які представила, зокрема, фармкомпанія Merck, зробив Глава представництва ВООЗ Ярно Хабіхт, пише РБК.Ярно Хабіхт пояснив, що протиковідне щеплення захищає, в першу чергу, від потрапляння інфікованих вірусом Sars-Cov-2, на лікарняне ліжко.

Представник ВООЗ підкреслив, що таблетований препарат – не альтернатива, а додатковий інструмент. Щеплення, за його  словами, допомагає знизити ризики потрапити в мед заклад або реанімацію.

«Лікарні наразі переповнені. Ви можете уявити ситуацію, коли ми маємо багато ліків, але ліжка все ще заповнені. Це не те, що допоможе нам подолати пандемію», – впевнений Хабіхт.

Слід зазначити, що на минулому тижні, 4 листопада, Великобританія першою в світі видала дозвіл на використання протиковідних пероральних пігулок «Молнупіравір» від фармкомпанії Merck. Їх доступність анонсували наприкінці вересня. Вже на початку жовтня Merck оголосила про успішне випробування перорального противірусного препарату під час фази 3 клінічного дослідження.

Нагадаємо, нещодавно очільник українського МОЗ анонсував появу в країні ліків прямої дії на коронавірус, але не уточнив, коли саме привезуть.