У Сінгапурі з наступного місяця не оплачуватимуть лікування невакцинованим від COVID-19

Уряд країни вирішив не оплачувати терапію пацієнтів з коронавірусом, які не отримали протиковідне щеплення. Про це заявив міністр охорони здоров’я Сінгапуру Онг Е Кунг, повідомляє Радіо Свобода.Він повідомив, що відомство має стягувати оплату за медичні рахунки ковідних пацієнтів, які могли отримати щеплення від COVID-19, але відмовилися це робити. Нововведення почнуть діяти з наступного місяця – 9 грудня.

Повідомляється, що обмеження не будуть стосуватися дітей віком до 12 років і тих, хто не може зробити щеплення з медичних причин.

За даними видання The Straits Times, за останній місяць дві третини літніх пацієнтів в Сінгапурі, які потрапили в реанімацію, не вакциновані.

Слід зазначити, що вакцинальна кампанія в країні розпочалася ще в минулому році, наприкінці грудня. Перших почали прищеплювати медичних працівників та людей похилого віку. Згодом в Сінгапурі схвалили використання препарату від американського фармвиробника Moderna.

За інформацією місцевого МОЗ, станом на 8 листопада, добовий приріст у країні становить 2470 осіб, померло за добу 9 людей. Всього повний курс щеплення отримало 85% населення, ревакцинувалося 18%.

Слід зазначити, що в Грузії уряд вирішив мотивувати пенсіонерів до COVID-щеплення за допомогою грошей. Пенсіонери, які до кінця року зроблять хоча б один протиковідний укол, отримають 60 доларів.