В Івано-Франківську реанімаційні «ковідні» ліжка повністю заповнені

В лікарнях міста ліжка в реанімаційних відділеннях для ковідних пацієнтів заповнені на 100%. Також є проблеми із постачанням кисню. Про це під час оперативної наради розповіли заступника мера Івано-Франківська Олександр Левицький та начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.Левицький повідомив, що через проблеми з госпіталізацією лікарі отримують численні скарги та претензій від населення.

Начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко повідомила, що ситуація в місті стабільно напружена. проінформувала, що за останні десять днів в центральній міський клінічній лікарні та міській клінічній лікарні №1 померло 37 осіб, всі – люди віком старше 50 років, які не були вакциновані.

За її даними, зараз у двох медзакладах міста перебуває 391 пацієнт з коронавірусною хворобою. Вона навела минулорічні цифри – в пікові періоди в лікарнях міста було 340-360 ковідних пацієнтів.

«Приблизно 75% пацієнтів – киснезалежні. В реанімації перебувають 20 пацієнтів, на штучній вентиляції легень – 11….Заповненість ліжок у центральній міській клінічній лікарні станом на сьогодні становить 93%, у міській клінічній лікарні № 1 -73%», –  повідомила Марія Бойко.

Також вона підкреслила, що в Івано-Франківську є значні проблеми з постачанням кисню і багато пацієнтів переведено на концентратори.

Нагадаємо, у понеділок на нараді з Президентом Україні очільник МОЗ запевнив, що в ковідних лікарнях країни немає дефіциту кисню, який склався нещодавно, і кисень, попри збільшення об’ємів споживання, поставляється до всіх ковідних медзакладів.