Медичні працівники матимуть доступ до пільгових житлових кредитів

Підписано договір про співпрацю з приватним акціонерним товариством “Українська фінансова житлова компанія».

Медичні працівники матимуть доступ до пільгових житлових кредитів. Про це 16 листопада 2021 р. на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

«Сьогодні підписав договір про співпрацю з приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія». Це дозволить претендувати на забезпечення житлом медичних працівників, які отримують заробітну плату за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Завдяки цьому отримати право власності на помешкання можна буде, сплачуючи суму звичайної оренди. Це можливість нашим медикам впевнено планувати своє майбутнє саме в Україні.

Стимули для лікарів

Ми можемо і будемо стимулювати лікарів залишатися в Україні, і питання підвищення заробітної плати та забезпечення житлом — це лише перші кроки.

Крім того, при необхідності переведення лікаря в заклад охорони здоров’я, який знаходиться в іншому регіоні, Міністерство охорони здоров’я розробляє механізм для компенсування лізингових платежів вартості житла для такого медичного працівника.

Впевнений, що соціальні гарантії, які ми запроваджуємо, стануть гідною подякою за нелегку працю медиків», — зазначив В. Ляшко.