150 бронежилетів придбані на прохання МОЗ коштом криптофонду

Відважні українські лікарі, які щодня в надскладних умовах рятують життя українців, отримають бронежилети для свого захисту. Мова йде про медиків екстреної медичної допомоги, адже саме вони першими виїжджають на виклики та забирають поранених у фронтових регіонах України.

150 бронежилетів, кожен із яких укомплектовано двома бронепластинами ІІІ рівня захисту, закуплені на прохання МОЗ за кошти криптофонду.

«Захист та безпека наших лікарів – один із головних пріоритетів МОЗ під час війни. Ті, хто сьогодні героїчно рятують тисячі життів, самі мають бути захищені. Тому ми наразі активно забезпечуємо бронежилетами медиків, які працюють у бригадах “швидких” і першими виїжджають у місця вибухів та обстрілів, аби надати допомогу постраждалим», – повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

За словами заступниці міністра, українські медики, зокрема бригади «швидкої»,  часто стають мішенями для російських терористів. Так, з початку війни від куль та снарядів росіян поранення отримали 44 наших медики, ще 9 було вбито. Тому питання забезпечення необхідним захистом лікарів у фронтових регіонах – одне з першочергових.

Отримані бронежилети будуть розподілені між закладами екстреної медичної допомоги, які, зокрема, розташовані безпосередньо у зоні бойових дій.

Нагадаємо, напередодні МОЗ за підтримки Благодійного фонду «100% життя» передав медикам швидкої медичної допомоги 1 000 бронежилетів.