ПОПУЛЯРНІ СТАТТІ

Важливі факти про шоколад

Молочний, чорний, білий, з горішками чи родзинками… Видів шоколаду існує безліч та кожен з нас має свій улюблений. Сьогодні у Всесвітній день шоколаду ми хочемо розповісти кілька важливих фактів про цей продукт. Це допоможе вам зробити вибір на користь чи, навпаки, проти шоколаду. 1. Чорний шоколад містить 50-90% какао-порошку, какао-масло та цукор, молочний – приблизно …

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Уряд ухвалив нові правила безперервного професійного розвитку медиків

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 14 липня 2021 р. ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 302 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я». Про що документ Проєктом акта викладаються в новій редакції Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони …

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Як лікувати артеріальну гіпертензію, щоб уникнути її ускладнень?

Дуже мало людей в Україні, навіть серед тих, хто сумлінно лікує артеріальну гіпертензію, досягають цільових рівнів артеріального тиску та контролю над хворобою. Чому? І як можна змінити ситуацію? Close-up image of doctor measuring blood pressure of patient На ці та інші питання відповідає доктор медичних наук, професор, заввідділу гіпертонічної хвороби ДУ ННЦ «Інститут кардіології імені …

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Проблема медичних відходів – як розпізнати «липових» утилізаторів й захистити персонал

Поводження з медичними відходами в Україні регламентують Державні санітарно-протиепідемічні правила й норми щодо поводження з медичними відходами, затверджені наказом МОЗ України від 08.06.2015 № 325 (далі — Правила). Зокрема, наказ встановлює два підходи до знешкодження відходів: централізований — передавання медичних відходів ліцензіатам та децентралізований — на території закладу охорони здоров’я. Пунктом 20 Правил визначені законодавчі …

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Риба в раціоні – новий спосіб «нейтралізації» ризику розвитку діабету

Згідно з результатами нового дослідження, опублікованими в журналі Diabetes Care, часте вживання риби може знизити ризик розвитку діабету у дорослих з антитілами до декарбоксилази глутамінової кислоти (GAD65), ключовим біохімічним маркером цього захворювання. Аналіз, проведений шведськими вченими, показав, що у людей з позитивним результатом на антитіла до GAD65, більш ніж в два рази частіше розвивається діабет саме …

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ