10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я!

Щорічно з 1992 року, 10 жовтня з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health) відзначається Всесвітній день психічного здоров’я.

Основною метою відзначення даного дня є підвищення обізнаності про проблеми психічного здоров’я у всьому світі та мобілізація зусиль для підтримки психічного здоров’я.
Цьогорічна тема Всесвітнього дня психічного здоров’я присвячена психічному здоров’ю молодих людей, у світі, що змінюється швидкими темпами.
Половина всіх психічних захворювань починається з 14 років, але більшість випадків залишаються непоміченими, відповідно – нелікованими.
Депресія є дуже поширеною серед підлітків та надалі може трансформуватись у серйозніші захворювання. Саме тому, профілактика починається з усвідомлення та розуміння ранніх ознак та симптомів психічного захворювання, що в свою чергу вимагає відповідного рівня знань та уваги до своїх пацієнтів від медичних працівників.
Підтримка батьків та вчителів теж є дуже важливою та допомагає розвинути у дітей життєві навички необхідні для подолання щоденних проблем вдома та в школі.