Чому НСЗУ не може продовжити дію договорів з медичними закладами на перший квартал 2021 р.?

? Надання медичних послуг в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) в першому кварталі 2021 р. не зможе фінансуватися через незатвердження порядку реалізації ПМГ на 2021 р. Тому НСЗУ не може продовжити дію договорів з медичними закладами на перший квартал 2021 р. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на НСЗУ.
? Як пояснили в НСЗУ: «Чинний порядок, затверджений постановою №65 від 5 лютого 2020 року, який регулює реалізацію ПМГ, діє до кінця 2020 року. Щоб НСЗУ продовжила виплачувати клінікам кошти, дія договорів з медичними установами має бути продовжено з 1 січня 2021 до 1 квітня, поки не вступить в силу нова ПМГ. Щоб у НСЗУ з’явилися підстави продовжити такі договори, необхідно затвердити постанову про продовження на перший квартал 2021 року дії постанови №65».
НСЗУ подала в МОЗ України проєкт відповідної постанови уряду ще 17 листопада, але даний проєкт досі не подано до секретаріату КМУ і, відповідно, не може бути розглянутий і затверджений урядом.
? Наразі НСЗУ не має правових підстав продовжити договори з установами, термін дії яких закінчується 31 грудня 2020 р. і не має правових підстав оплачувати медичні послуги, які надаватимуть заклади з 1 січня 2021 р. Проблема також торкнеться програми реімбурсації «Доступні ліки».
Джерело: Інтерфакс-Україна (cutt.ly/ChSvCs9)
Нагадуємо, що внесено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»? cutt.ly/jhScide
Підписуйтеся на сторінку та долучайтеся до наших груп – будьте в курсі усіх важливих новин зі світу медицини?
▪️ Facebook –

facebook.com/meditory.com.ua
▪️ Viber – cutt.ly/meditory
▪️ Telegram – t.me/meditory
▪️ Підписка на email-розсилку – https://cutt.ly/meditory_news
▪️ Спілка лікарів України –

facebook.com/groups/meditory.com.ua
▪️ Група «Керівники закладів охорони здоров’я» –
facebook.com/groups/medical.administration/
▪️ Медичні заходи, конференції, семінари, форуми, вебінари –
facebook.com/groups/medical.event/