Про вакцину від пневмококової інфекції.

У чому її небезпека? Пневмококова інфекція — найбільш поширена причина бактеріальної пневмонії у дітей. Ще пневмокок є збудником: бактеріємії, сепсису, менінгіту, бронхіту, гострого середнього отиту. Бррр уже хочеться бігти до сімейного лікаря і вакцинуватися, правда ж?
? Пневмококова інфекція передається від людини до людини повітряно-краплинним шляхом. Ризики захворіти найвищі саме в перші роки життя дитини ?. Згодом ризик знижується завдяки набуттю природного імунітету, і знову підвищується в старшому віці ? через «імунне старіння» і вищу сприйнятливість до пневмококів через супутні патологічні стани. Тому дуже важливо потурбуватися і про дідусів і бабусь, які бавитимуть онуків, і запропонувати їм щепитися!
Ще одна група людей, для яких особливо важлива вакцина від пневмококу, — це люди з ВІЛ-інфекцією і серповидно-клітинною анемією. Вони мають високий ризик захворіти, тож їм варто подбати про своєчасну вакцинацію.
♦ Дітям щеплення від пневмококової інфекції можна проводити одночасно з іншими вакцинами, передбаченими Календарем.
♦ Щепитися можна в будь-якому віці.
Наразі вакцинуватися можна з власної ініціативи та власний кошт. Для цього зверніться до свого сімейного лікаря і проконсультуйтеся з усіх питань.
В Україні зареєстровано пневмококову вакцину виробників Великої Британії та Бельгії.
Вакцинуйтеся, бо це простий і безпечний спосіб потурбуватися про своє здоров’я та здоров’я рідних і близьких!