Розроблено зміни до порядку реалізації аеромедичної евакуації МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації».

Мета
Метою розроблення постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації» (далі — проєкт акта) є залучення Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) до реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, впровадженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262 «Деякі питання створення єдиного аеромедичного простору».
Обґрунтування необхідності прийняття акта
Підставою для розроблення проєкту акта є пункт 444 плану пріоритетних дій Уряду на 2020 р., затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2020 р. № 1133-р, а також підпункт 30 пункту 4 плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 січня 2020 р. № 111-р.
Актуальність та доцільність розроблення проєкту акта зумовлена необхідністю додаткового залучення повітряних суден ДСНС для реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, а також розширення переліку завдань, які можуть виконуватися в рамках експериментального проєкту.
Основні положення проєкту акта
Проєктом акта пропонується затвердити зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262 «Деякі питання створення єдиного аеромедичного простору». Зміни передбачають залучення до експериментального проєкту ДСНС та надання можливості аеромедичної евакуації громадянам України, які перебувають за кордоном та потребують міжгоспітального транспортування гелікоптером у супроводі медичного персоналу.