Суперсучасна діагностика в міському клінічному перинатальному центрі

В діагностичному відділенні міського перинатального центру Івано-Франківська свято – відкрили оновлений кабінет патології шийки матки та представили сучасний апарат УЗД-діагностики експертного класу, придбаний на кошти з міського бюджету. Це гарна новина для майбутніх мам, усіх гінекологічних пацієнтів та новонароджених діток, яких так само можна буде оглянути за допомогою нового УЗД-апарату.

 

У цьому відділенні проводяться огляди жінок, обстеження за допомогою кольпоскопа, а також тут працює міський онколог, як позаштатний спеціаліст. Тепер тут задіюватимуть сучасні методики та більш поглиблено досліджуватимуть патології й виставлятимуть діагнози детальніше та точніше. “Тобто тут йде перегляд як звичайний, так і перегляд патологій, які виявили в жіночих консультаціях міста”, – розповідає директор комунального некомерційного підприємства «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради» Сергій Стефанко.

Завідувачка діагностичного відділення, лікарка УЗД вищої категорії Марта Григорович працює в клініці з 1994 року. Вона працюватиме в цьому кабінеті й надалі та радіє, що матиме справу з цим сучасним та новим Ультразвуковим апаратом Canon Aplio (Японія). Його випустили буквально в березні цього року та придбали за кошти міського бюджету.

«Це апарат високого рівня, містить 5 датчиків для роботи, компресійну і хвильову еластографію, що дає можливість проводити весь спектр огляду: від щитовидної залози, і молочних залоз, до черевної порожнини, нирок, органів малого таза. А також він дає змогу проводити скринінг діток на 3 день після народження… Порівнювати з тим, що було, неможливо. Бо набагато легше працюється на цій апаратурі. А ще зробили монітор, щоб пацієнти також бачили», – каже лікарка.

Та зауважує, що в апараті є хороша програма для огляду серця плода у 24-25 тижнів. А це важливо, оскільки основні клієнти відділення – вагітні жінки та пацієнтки на стаціонарному лікуванні.

“Для нашого пологового будинку дуже важливо мати сучасне обладнання. Ми стараємось, не зважаючи на кризи, вкладати кошти в обладнання. В те, що дасть нам перевагу на ринку надання медичних послуг та зробить конкурентноспроможними. Адже для жінок, майбутніх мам, дуже важливе якісне дослідження. Цей УЗД апарат саме дозволить мати якісну діагностику. Загалом, створюємо всі умови, щоб наш пологовий був все кращим”, – коментує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків