Термін дії українських COVID-сертифікатів складатиме 180 діб

Уряд встановив термін дії для сертифікатів вакцинації проти коронавірусної інфекції. Про це стало відомо під час засідання Кабінету Міністрів України 14 липня, інформує ТСН.Зазначається, що Уряд ухвалив відповідне рішення, згідно з яким «ковід-сертифікати» будуть дійсними 180 дів. Наразі також визначили термін дії негативного результату ПЦР-тесту на коронавірус – він складатиме 72 години.

В Україні з 1 липня у тестовому режимі запрацювали COVID-сертифікати, які є підтвердженням того, що людина отримала дві дози щеплення проти коронавірусу. Українці, які пройшли повну вакцинацію від COVID-19, мали можливість протестувати бета-версію сертифікату у застосунку «Дія».

Нагадаємо, що «ковід-сертифікати» в Україні запроваджуються для внутрішнього використання у разі локдауну. Вони дозволять працювати тим підприємцям, у яких щеплення матимуть всі співробітники та відвідувачі. Таку інформацію озвучив заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

Слід зазначити, що у Міністерстві охорони здоров’я розповіли, де ще можна буде отримати COVID-сертифікати з осені.

Також у МОЗ пояснили, хто може одержати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видаватиметься у будь-якій медустанові, що під’єднана до е-системи охорони здоров’я. Ще один варіант отримання свідоцтва – у сімейного лікаря. Зазначається, що його зможуть отримати лише ті українці, які імунізовані двома дозами вакцини проти коронавірусної інфекції.