В Україні обіцяють новий спалах COVID-19 через «Дельта»-штам

Погіршення ситуації в країні пов’язане зі стрімким поширенням «Дельта»-варіанту коронавірусної інфекції в усьому світі, а також інкубаційним періодом мутованого штаму. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив  начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, пише УНН.

В Україні прогнозують новий спалах COVID-19.

Посадовець підкреслив, що необхідно тестувати всіх, хто приїжджає з країн, де виявлений «Дельта»-варіант вірусу SARS-CoV-2.

«Необхідно проводити ПРЛ-тестування всіх людей, які приїжджають з країн, у яких фіксують хоча б один випадок «Дельти». Прийматися рішення, чи посилювати заходи безпеки, буде вже після реєстрації кількості випадків, – сказав Рубан.

Також він заявив, що погіршення ситуації в Україні буде обов’язково. Рубан пояснив це зростанням кількості випадків виявлення «Дельти» в усьому світі. Він прогнозує погіршення в країні після повернення українців з відпочинку, зокрема з азійських країн.

За його словами, інфіковані люди можуть повертатися з подорожей і місць відпочинку наприкінці серпня-початку вересня.

Також начальник ГУ Держпродспоживслужби розповів, що інкубаційний період для варіанту «Дельта» – 3-5 діб.

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті підтвердили два випадки «Дельта»-штаму». Їх виявили у чоловіка та жінки, які самі або їх родичі повернулися з території Росії. Загалом в Україні вже зафіксовано чотири випадки «Дельти». Про два перші оголосили 23 червня. Мутований варіант COVID-19 зафіксували у жінки та її дитини, які також прибули з сусідньої країни.