В Україні кожна п’ята дитина НЕ народжується через аборт

Кількість абортів в Україні становить 22-25 випадків на 100 народжень. Близько однієї п’ятої всіх вагітностей в Україні закінчуються абортом. Про це повідомила завідувачка відділу досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Ірина Курило, інформує видання Страна. Водночас частота переривання вагітності абортом за роки незалежності України істотно знизилася. Курило доповнила, що у 1990-роках   кількість абортів Україні  перевищувала число народжень.Експертка наголосила, що наразі у суспільстві зростає обізнаність щодо засобів контрацепції, оскільки населення має  вільний доступ до  просвітницької інформації за цією темою. Однак  статистика абортів  в Україні є вищою, ніж у деяких західних країнах.

«Зараз ситуація інша, хоча частота абортів в порівнянні, наприклад, з Канадою чи Францією, в Україні все одно залишається вищою», – резюмувала фахівчиня.

Нагадаємо, що в американському штаті Алабама заборонили аборти. Лікарям, що проводитимуть незаконне переривання вагітності, загрожуватиме від 10 до 99 років ув’язнення.

Слід зазначити, що в Австралії декриміналізували аборти. Теперішнім законом дозволяється припинення вагітності до 22 тижнів та пізніше (якщо 2 лікарі з цим згодні).