В Україні менше ніж 200 лікарень відповідають вимогам для госпіталізації хворих на COVID-19

В країні лише 190 з 257 медзакладів, що призначені для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, відповідають вимогам Національної служби здоров’я України. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час наради в Офісі Президента

Очільник МОЗ наголосив, що наразі в Україні з 257 медзакладів, що призначені для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією, тільки 190 відповідають вимогам НСЗУ. Повідомляється, що 67 медустанов є лікарнями «другої хвилі». Для них визначать окремі вимоги для якнайшвидшого укладання договорів з НСЗУ.

Заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко зауважив, що наразі триває підготовка до старту комунікаційної кампанії щодо доступності щеплень проти коронавірусної хвороби для всіх українців. Він зазначив, що зміниться й графік роботи центрів масової вакцинації – тепер вони будуть працювати сім днів на тиждень. Тимошенко доповнив, що це відбудеться, коли у МОЗ ухвалять рішення щодо переходу до п’ятого етапу імунізації від COVID-19.

Посадовець сказав, що необхідно у кожному обласному центрі відкрити хоча б один великий головний центр масової вакцинації. Він зазначив, що центри імунізації також мають відкритися у кожному райцентрі та місті, де мешкає понад 100 тис. населення.

Віктор Ляшко доповнив, що в Україні слід відкрити 3 300 кабінетів щеплення та розподілити вакцини між ними.

Нагадаємо, що в Україні імунізація дітей від COVID-19 розпочнеться під час п’ятого етапу вакцинації. Повідомляється, що щеплення робитимуть дітям віком від 12 до 16 років препаратом від фармкомпанії Pfizer.

Слід зазначити, що Денис Шмигаль доручив відкрити центри масової вакцинації щонайменше в кожному райцентрі.

Раніше стало відомо, що в Україну надходили вакцини проти коронавірусу з граничним терміном придатності. Йдеться про COVID-вакцину AstraZeneca, яка виготовлена у Південній Кореї.