Вигорання лікарів під час пандемії впливає на пацієнтів – дослідження

Нове дослідження, проведене в Сполучених Штатах, виявило, що глобальна пандемія COVID-19 не тільки збільшила вигорання лікарів, цей стан також позначається й на пацієнтах, пише Webmd.Так, нове дослідження, опубліковане технологічною компанією з охорони здоров’я Wheel і незалежною дослідницькою компанією PureSpectrum, показало, що 80% з двох тисяч опитаних пацієнтів, помітили, що їх лікар або медсестра, був виснажений минулого року. Зокрема, респонденти заявили, що їх особистий лікар знаходився в стані сильного стресу і виснаження, при цьому 70% пацієнтів заявили, що були цим стурбовані. Більш того, кожен третій респондент заявив, що вигорання лікаря негативно позначилося на якості їх лікування.

«Наші медичні працівники вражені великою кількістю травм, вигоранням і горем», – сказала генеральний директор і співзасновник Wheel Мішель Дейві. За її словами, дослідження демонструє, що нездатність надати лікарям підтримку і допомогу шкодить здоров’ю країни в цілому.

Дослідження проводилося, щоб зрозуміти, у що обходиться пацієнтам «вигорання» лікарів. Дослідники дійшли висновку, що це негативно позначається на здоров’ї та задоволеності пацієнтів.

Доктор медицини, сімейний лікар Марк Грінуолд, який керує процесом онлайн-підтримки лікарів PeerRxMed не здивований, що пацієнти усвідомлюють стрес своїх лікарів. «Вони не можуть затаврувати це як вигоряння; скоріше, щось на зразок: «Мій лікар мене не слухає», – сказав Грінуолд.

Зазначається, що кожен четвертий респондент сказав, що їх відвідування лікаря було поспішним, і у їх постачальників не було часу або енергії, щоб вислухати їхні запитання.

Нагальні відвідування і брак енергії у лікарів можуть привести до лікарських помилок, які, згідно з восьмирічним дослідженням Медичної школи Університету Джона Хопкінса, щорічно викликають 250 000 смертей у США. Помилкові діагнози є причиною від 40 000 до 80 000 смертей щорічно по всій країні, і приблизно 12 мільйонів американців щорічно отримують діагностичні помилки в установах первинної медико-санітарної допомоги, одна третина з яких призводить до серйозних або необоротних пошкоджень або навіть до смерті.