Бали безперервного професійного розвитку за вакцинацію проти COVID-19: МОЗ України розробляє стимули для сімейних лікарів

Бали безперервного професійного розвитку за вакцинацію проти COVID-19: МОЗ України розробляє стимули для сімейних лікарів

? МОЗ України розробляє стимули для сімейних лікарів, щоб медичні працівники активніше комунікувати зі своїми пацієнтами про вакцинацію проти COVID-19. Для цього розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку (БПР) за досягнення високих результатів охоплення щепленнями.

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року», – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

? Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію проти COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали БПР зараховуватимуться на підставі наказу МОЗ України від 22.02.2019 №446, в який будуть внесені відповідні зміни.

? «Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів», – додав міністр.

Джерело: МОЗ України