В Україні кожен користувач ЕСОЗ зможе відстежувати її роботу

Держпідприємство «Електронне здоров’я» запровадило для користувачів електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) інструмент для прозорого моніторингу її роботи.

В Україні користувачі ЕСОЗ матимуть змогу контролювати роботу системи завдяки інструментам моніторингу. Керівник МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що необхідно забезпечити безперебійність роботи ЕСОЗ, бо система має високе навантаження.

«Наразі ми працюємо над стабілізацією роботи центральної бази даних ЕСОЗ. Перші кроки уже зроблені: спеціалісти провели оптимізацію системи сховищ. Це дозволило розподілити навантаження на центральному компоненті та підвищити відмовостійкість», – підкресли він.

Слід зазначити, наголошують у МОЗ, що пріоритетами у роботі центральної бази даних є її прозорість, безпечність та відкритість. У відомстві додали, що тепер кожен користувач ЕСОЗ зможе відстежувати роботу її головних компонентів завдяки спеціальній статус-сторінці, яка доступна за посиланням.

У МОЗ зауважили, що тепер всі інциденти, які трапляються у центральній базі даних, фіксуються розробниками на спеціальних шкалах дашборду.

Нагадаємо, що в країні зі стартом нового етапу Програми медичних гарантій, з’явилися нові вимоги до електронної звітності.

Нещодавно в Україні запрацював базовий електронний інструмент «Pay&Care 3.0» для надавачів платних медичних послуг, який допомагає автоматично робити розрахунок тарифів.