Близько 100 днів знадобиться Pfizer для розробки вакцини проти нових штамів COVID-19

Фармацевтична компанія може створити вакцину від нового штаму коронавірусної інфекції протягом 95 днів після його виявлення. Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю Fox News генерального директора компанії Pfizer Альберта Бурла.Вчені, які працюють у фармкомпанії, постійно досліджують ефективність препаратів проти нових варіантів коронавірусу. Бурла зазначив, що Pfizer налагодив процес випуску вакцини проти коронавірусної інфекції при виявленні нових штамів.

Він доповнив, що компанії може знадобитися 95 днів для створення спеціальної вакцини проти нового штаму COVID-19.

«Протягом 95 днів, починаючи з того дня, як ми виявимо штам, що викликає занепокоєння, ми зможемо створити вакцину спеціально проти нього», – роз’яснив гендиректор компанії.

Він підкреслив, що наразі фармкомпанія не зафіксувала жодного варіанту коронавірусу, який може обійти захист вакцини Pfizer.

Нагадаємо, що в Ізраїлі знищили 80 тисяч доз вакцини Pfizer за майже два мільйони доларів. Відповідне рішення зумовлене закінченням терміну придатності препарату.

Раніше стало відомо, що фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech хочуть розробити вакцину, яка дасть максимальний захист проти «Дельта»-варіанту коронавірусу. Вони зазначили, що наразі зосередили роботу над оновленою версією препарату Pfizer/BioNTech проти COVID-19.

Також повідомлялося, що вакцини проти коронавірусу Pfizer і Moderna викликають серцеві захворювання серед підлітків.