У Львові відкрили Центр трансплантології

Сучасний Центр трансплантології відкрили на базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, повідомляється на фейсбук-сторінці закладу.

У Львові відкрили Центр трансплантології. Фото з фб-сторінки Олега Самчука.

«Ми довго чекали і це нарешті сталося! Сьогодні ми відкрили наш Центр трансплантології, аналогів якому немає в Україні!», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в центрі є сім реанімаційних  та десять стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні. Оснащений центр новітнім обладнанням.

Від початку 2021 року у Клінічній лікарні швидкої допомоги пересадили 32 органи, загалом за півтора року виконали вже 54 пересадки нирок, печінки та серця. Вже наступного року у лікарні хочуть подвоїти кількість проведених трансплантацій, а в майбутньому проводити до пів тисячі таких операцій щороку.

Операційна у Центрі транслпантології. Фото з фб-сторінки Олега Самчука.

Керівник центру трансплантології Максим Овечко запевнив, що нове відділення дозволить збільшити кількість трансплантацій. «Я сподіваюся, за наступний рік ми збільшимо кількість пересадок вдвічі. Але наша ціль – 500 трансплантацій за рік, адже потреба у трансплантації величезна», – сказав він.

У свою чергу, генеральний директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук повідомив, що «Сьогодні важливий день не лише для нас, а і для всієї української медицини. Вона зробила ще один крок до трансплантаційної незалежності».

Гендиректор КЛШМД Олег Самчук, ліворуч, і міський голова Львова Андрій Садовий під час відкриття Центру трансплантології у Львові. Фото з фб-сторінки Олега Самчука.

Він підкреслив, що центру, який тепер є у Львові, немає аналогів в Україні. «В одному місці зосереджені операційні, реанімація і палати. Це комфортні умови і найкраще обладнання», – сказав він.