У США страхові компанії запропонували пацієнтам доплатити за лікування COVID-19

У Сполучених Штатах Фонд сім’ї Кайзера виявив, що 72% приватних програм медстрахування в країні перестали повністю покривати лікування коронавірусу. Аналітики пов’язують таке рішення з розширенням охопленням щепленням. Про це пише Vademecum.Фонд сім’ї Кайзера (Kaiser Family Foundation) вивчив плани страхування в кожному штаті та окрузі Колумбія – відомості вивантажувалися з сайтів страхових компаній та уточнювалися в асоціації приватних страховиків America’s Health Insurance Plans. Повідомляється, що вибірка склала 102 плану, якими користуються 62% застрахованих в приватному порядку.

Загалом, в США приватні медстраховки (особисті або корпоративні) поширені серед працездатного населення (понад 165 млн осіб), яке не підпадає під дію держпрограм Medicare і Medicaid.

За даними Фонду, до листопада 2020 року більшість (88%) приватних страхових планів покривали випадки лікування коронавірусної інфекції. Таке рішення компанії ухвалили за власною ініціативою, а в п’яти штатах на цьому наполягла місцева влада.

З квітня 2021 року, коли стали широко доступні вакцини проти COVID-19, страхові компанії почали відмовлятися від цієї практики – 72% вже її згорнули, а решта планують повернути франшизу з жовтня або з наступного року.

Зазначається, що у Фонді навели як приклад випадок лікування пневмонії за франшизою (частково за кошти пацієнта) – за госпіталізацію до пандемії людині доводилося доплачувати в середньому 1,3 тис. доларів. Аналітики вважають, що така велика сума може стимулювати американців до вакцинації проти коронавірусу.

За інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) США, в країні повну імунізацію проти COVID-19 пройшли 51,3% населення.

Нагадаємо, що у США з осені почнеться ревакцинація всього населення від коронавірусу. Щепити американців будуть препаратами від фармвиробників Pfizer/BioNTech і Moderna.

Раніше стало відомо, що у Сполучених Штатах CDC запускає новий центр для спостереження за майбутніми спалахами інфекцій, щоб оперативно відстежувати необхідну інформацію.