iPhone 12 та Apple Watch можуть виводити з ладу кардіостимулятори

Експерти оцінили вплив гаджетів від Apple на медичну техніку та з’ясували, що людям, які користуються медичними приладами, не варто близько підносити до них «яблучні» гаджети. Про це повідомляє видання Heart Rhythm journal.

 

Техніка Apple може виводити з ладу кардіостимулятори.

Американські дослідники хотіли визначити безпечну відстань між електронними пристроями, що можуть створювати магнітні перешкоди (мобільні телефони, розумні годинники), а також  кардіостимуляторами, у яких можна активувати магнітний режим.

Повідомляється, що імплантовані кардіостимулятори та імплантовані кардіовертер-дефібрилятори (ICD) включають функцію «магнітного режиму», яку можна активувати за допомогою магнітів з силою понад 10 G. Така функція призначена для використання, коли пацієнт проходить процедуру, при якій можливі електромагнітні перешкоди та коли потрібно припинити виявлення тахікардії.

Фахівці виявили, що всі протестовані моделі iPhone 12 та Apple Watch 6 мають статичні магнітні поля, які значно перевищують 10 G в безпосередній близькості та послаблюються до менше ніж 10 G при 11 і 20 міліметрів.

Зазначається, що результати цього дослідження підтверджують рекомендацію Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) щодо необхідності тримати будь-які споживчі електронні пристрої на відстані не менше шести дюймів (близько 15,24 сантиметра) від кардіостимуляторів і дефібриляторів серця.

Нагадаємо, що вчені з США винайшли унікальний імпульсний кардіостимулятор, який немає проводів та акумуляторів, а через п’ять тижнів самостійно розкладається в організмі.

Раніше стало відомо, що в науковці в Австралії створили портативний УЗД-апарат «Butterfly», який моментально виводить зображення на екран смартфону.