У МОЗ назвали місця, де українці найчастіше заражаються коронавірусом

Люди найчастіше інфікуються вірусом SARS-CoV-2 в декількох місцях. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про них в інтерв’ю BBC.

 

Масове скупчення людей на концерті. Фото Зебеде Шерфетдінової.

Посадовець назвав три місця, де найчастіше можна підхопити коронавірусну інфекцію.

Наприклад, в родині, під час святкування весілля або іншого великого свята без дотримання карантинних обмежень. Крім того, заразитися можна в колективі, а також під час подорожі за кордон. Також є великий ризик заразитися у релігійному закладі. Там, за словами Кузіна, часто не дотримуються вимог індивідуального захисту. Однак, він запевняє, не можна говорити, що це ключовий чинник, який дає найбільше хворих.

Головний санлікар підкреслив, що шансів інфікуватися у відкритому просторі менше, ніж у закритому. Він нагадав, що у метро необхідно використовувати захисні маски.

Слід зазначити, що головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що в країні не будуть застосовувати каральні методи для тих людей, які відмовилися від COVID-вакцинації.

У свою чергу, голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат Михайло Радуцький призвав Національну поліцію та Держпраці посилити контроль за дотриманням маскового режиму. Він нагадав, що за порушення маскового режиму передбачений штраф, який складає  від 170 до 255 грн Для громадян, від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн – для юридичних осіб.