Не встигли: у МОЗ виконають план у десять мільйонів COVID-щеплень із затримкою

В Україні затримується виконання плану у десять мільйонів щеплень проти коронавірусу, який хочуть надолужити протягом тижня. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час зустрічі з журналістами.

В країні до кінця літа зроблено майже десять мільйонів щеплень проти коронавірусної інфекції. Повідомляється, що план виконають із незначною затримкою.

Міністр зауважив, що в Україні станом на 27 серпня зробили вже 8,8 млн щеплень проти COVID-19. Він підкреслив, що МОЗ наближається до цифри у десять мільйонів щеплень, але святкові дні у серпні завадили досягненню зазначеної цифри.

«За серпень ми зробили 3,2 мільйона щеплень. Тобто ми наближаємося до тієї цифри, про яку я говорив. Можливо, якщо не свята, то ми б з легкістю вийшли на десять мільйонів. Зараз ми вийдемо на цю цифру, ймовірно, із затримкою на тиждень – це максимум», – роз’яснив чиновник.

Керівник МОЗ зауважив, що Україна зможе вийти на десять мільйонів щеплень, але для цього знадобиться близько тижня.

Він доповнив, що загалом до України доправили 19,2 млн доз вакцин проти коронавірусу та поставки препаратів продовжуються.

Нагадаємо, що Віктор Ляшко пообіцяв вакцинувати від COVID-19 п’ять мільйонів українців до кінця літа. Він зауважив, що планує здійснити десять мільйонів щеплень протягом літа.

Раніше стало відомо, що влада Вінниці для заохочення містян до вакцинації проти коронавірусу організувала розіграш призів. Серед громадян, які отримали дві дози щеплення, будуть розігрувати телевізори та велосипеди, а суперпризом стане автомобіль.

Також повідомлялося, що у Чернівецькій області, використовують нові методи заохочення до вакцинації проти COVID-19 як для місцевих мешканців, так і для медпрацівників. Лікарям, які вакцинують найбільше людей, обіцяють виплатити премії.