У США невакцинований вчитель заразив коронавірусом 50% учнів у класі

У Каліфорнії вчитель, який не зробив щеплення від COVID-19, знімав маску у класі та інфікував половину учнів у класі. Про це повідомляється у дослідженні Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC).

Спалах коронавірусної інфекції стався серед учнів початкової школи округу Марін в Каліфорнії.

Повідомляється, що після контакту з невакцинованим вчителем, який знімав маску під час читання вголос, з 23 травня по 12 червня 2021 року виявлено 26 лабораторно підтверджених випадків інфікування серед учнів та контактних осіб.

У CDC додали, в одному з класів рівень заражень коронавірусом склав 50% і ризик корелював з тим, наскільки близько діти сиділи до вчителя. Зазначається, що вісім з десяти дітей, які сиділи у перших двох рядах, захворіли на COVID-19.

У дослідженні CDC зазначається, що вакцини є ефективними проти штаму «Дельта», але ризик передачі залишається підвищеним серед невакцинованих осіб в школах. Повідомляється, що для безпечного проведення занять у школі необхідна не лише імунізація, але й суворе дотримання профілактичних заходів: вентиляції приміщень, маскового режиму, планового тестування на виявлення COVID-19 та перебування вдома при наявності симптомів захворювання.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах кількість нових випадків інфікування дітей на COVID-19 досягла зимового рівня. Такий сплеск захворюваності серед дітей призвів до рекордної кількості госпіталізацій.

Раніше стало відомо, що у США з осені почнеться ревакцинація всіх громадян від коронавірусної інфекції.

Також повідомлялося, що у дітей, які перехворіли на COVID-19, антитіла зберігаються щонайбільше чотири місяці.