В Індії від невідомої лихоманки гинуть люди

На півночі країні через невідому лихоманку померли щонайменше дванадцять дітей за минулу добу. Загальна кількість жертв невідомої хвороби склала 68 осіб, з яких 40 – діти. Про це пише видання The Times of India.

Спалах невідомої лихоманки стався в індійському штаті Уттар-Прадеш, що на півночі країни. Повідомляється, що протягом останнього тижня через хворобу померли 68 осіб, в тому числі й 40 дітей.

Зазначається, що у хворих фіксували високу температуру, зневоднення та раптове зниження кількості тромбоцитів у крові. У інших осіб були симптоми лихоманки Денге та вони загинули під час лікування.

Повідомляється, що велику кількість випадків захворювання було зареєстровано в районах Агра, Матхура, Майнпурі, Етах і Касгандж.

«Моя чотирирічна дочка страждала від вірусної лихоманки протягом чотирьох днів. Ми поклали її в приватну лікарню, бо в інших місцях не було вільного ліжка. Після низького рівня тромбоцитів і високої температури вона померла в суботу», – розповів батько померлої дівчинки Винод Кумар.

Важка ситуація спостерігається у Фірозабадскому медичному коледжі, де захворіли 72 дитини зі 135. Зазначається, що понад 50% з них мають симптоми лихоманки Денге.

«Дванадцять дітей померли від вірусної лихоманки за останні 24 години. Точна причина вивчається», – заявила головна лікарка Фірозабадского району Ніта Кулшрестха.

В регіоні кількість хворих швидко збільшується через високу вологість і температуру. Повідомляється, що у деяких районах Індії бракує місць для хворих у медзакладах. Лікарі змушені перевозити пацієнтів, які мають симптоми вірусної лихоманки, з сіл до міст та розміщувати їх у медустановах, де надають допомогу хворим на COVID-19.

Нагадаємо, що вірусолог повідомив про можливу появу нового смертельного захворювання в Конго.

Раніше стало відомо, що спалах невідомої хвороби зафіксували у Канаді. Медики не можуть класифікувати хворобу, бо кожного разу стикаються із різними її симптомами.