У США чоловік наполовину осліп після коронавірусу

У Сполучених Штатах лікарі зафіксували нове ускладнення після одужання від коронавірусної хвороби – втрата зору, пише Science Alert.

За даними видання, яке посилається на доповідь Коледжу лікарів і хірургів Вагелоса при Колумбійському університеті, у 70-річного чоловіка, який звернувся по допомогу лікарів через нежить, виявили вірус SARS-CoV-2.

Через тиждень стан чоловіка погіршився, у нього з’явився головний біль, а також потемнення в правому оці. Повідомляється, що будь-який рух оком викликав різкий біль.

Пацієнту провели комп’ютерну томографію, яка показала, що проблеми виникли через запалення пазух на правій стороні обличчя, в результаті чого руйнувалася кістка.

Лікарі провели операцію, видаливши з кожної порожнини запалені тканини, однак через короткий проміжок часу у чоловіка біль знову повернувся, також погіршився зір.

У видалених тканинах медики виявили бактерії Streptococcus constellatus, які зазвичай зустрічаються в кишківнику і ротовій порожнині.

Крім того, у пацієнта виявили збільшену концентрацію активних білих кров’яних тілець – наслідок присутності в крові антитіл IgG4, які здатні викликати аутоімунне захворювання, що вражає будь-яку частину тіла, посилюючи запалення і викликаючи всілякі болі.

Чоловіку діагностували синусит, пов’язаний з IgG4, і назначили курс антибіотиків і стероїдів. Після лікування чоловік поправився, повністю одужав через три тижні.  Повідомляється, що зір до нього також повернувся.

Нагадаємо, британські вчені розповіли, чим відрізняються симптоми коронавірусної хвороби у людей різного віку.