В Ізраїлі вчителів та лікарів без COVID-щеплень не пустять на роботу

Ізраїльська влада ухвалила рішення, згідно з яким лікарі, вчителі та працівники соціальної сфери не будуть допущені до роботи, якщо вони не вакцинувалися проти коронавірусу. Також вони мають проходити тести кожні 72 години. Про це пише видання Times of Israel.

Уряд Ізраїлю повідомив, що комісія міністрів по боротьбі з коронавірусом проголосували за розширення обмежень доступу Green Pass для установ освіти, закладів охорони здоров’я і соціального забезпечення.

Зазначається, що медики, вчителі та інші працівники соціальної сфери матимуть доступ до своїх робочих місць тільки в тому випадку, якщо у них є документи про підтвердження їх вакцинації. Також до роботи будуть допущені ті люди, які одужали від коронавірусу та можуть показати негативний результат тесту на COVID-19 протягом останніх 72 годин.

Повідомляється, що це рішення може викликати протести, бо ізраїльське Міністерство освіти планує вимагати від усіх невакцинованих вчителів сплачувати з власних коштів за тести на коронавірус кожні два-три дні, якщо вони хочуть продовжити роботу. Вчителів, які відмовляться проходити тестування, будуть відправляти у неоплачувану відпустку.

Також в деяких регіонах країни хочуть скласти списки вчителі, які не імунізувалися від коронавірусу, щоб підготуватися до можливої потреби в резервному персоналі для їх заміни.

В ізраїльських школах запроваджують додаткові обмежувальні заходи, повідомляє пресслужба прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета. Зазначається, що під час засідання комісії міністрів по боротьбі з коронавірусом, комісія погодила нові правила, які стосуються освітнього процесу.

В Ізраїлі з 1 вересня всі класи, де менше ніж 70% учнів одержали першу дозу вакцини проти COVID-19, мають перейти на дистанційне навчання.

Повідомляється, що вказані правила стосуються учнів з восьмого по 12 клас у «червоних» містах, де є високі показники захворюваності. Учням, які навчаються дистанційно, починаючи з вересня, запропонують зробити щеплення від COVID-19 у школі та повернутися до очної форми навчання.